X
Achieve the highest hearing performance with the right acoustic coupling.
2018-02-08

OVPTM bewezen effectief voor elke akoestische koppeling

Behaal de hoogste hoorprestatie met de juiste akoestische koppeling.

Wanneer een hoortoestel ingesteld wordt spelen er veel factoren en variabelen mee bij de keuze voor een akoestische koppeling (oorstukje, ClickDome, ClickSleeve of Tip). Zaken zoals het uiterlijk, comfort, versterking en geluidskwaliteit. Deze zaken hebben direct invloed op elkaar en dat geldt vooral voor de geluidskwaliteit en het effect op de spraakverstaanbaarheid. In het bijzonder hebben de aanpassingen die het eigen stemgeluid beter moeten laten klinken een negatieve impact op de verstaanbaarheid.

Een reden voor de problemen rondom het eigen stemgeluid noemen we het occlusie-effect. De eigen stem klinkt een stuk harder wanneer de gehoorgang is geblokkeerd door afgesloten aanpassing van het hoortoestel. Om het occlusie-effect tegen te gaan vergroten audiciens vaak de venting. Een nadeel van het vergroten van de venting is dit ervoor zorgt dat ook omgevingsgeluiden het oor in komen. Dit zorgt dan weer voor een slechter presterend hoortoestel in drukke, lawaaiige omgevingen, doordat de omgevingsgeluiden het geluid van het hoortoestel verstoren.

Een ideale oplossing zou zijn om de vrijheid te hebben om zelf de akoestische koppeling te kiezen zonder dat er daarbij rekening gehouden hoeft te worden met het eigen stemgeluid. Uit recent onderzoek blijkt dat OVP™ bij alle beschikbare akoestische koppelingen zorgt voor een beter eigen stemgeluid. Audiciens kunnen nu elke koppeling kiezen zonder in te leveren op de kwaliteit van het eigen stemgeluid.

Signia Nx met OVP™ geeft de audicien de keuze om een akoestische koppeling te kiezen die het beste werkt in de specifieke situatie van zijn/haar klant, zonder in te leveren op de kwaliteit van het eigen stemgeluid.

Meer over dit onderzoek kunt u hier lezen.

* In 2017 is er een “OVP Study” uitgevoerd door de University of Northern Colorado, welke onderzoek deed naar het effect van het verwerken van het eigen stemgeluid op de spontane acceptatie na de eerste aanpassing. Meer informatie: www.signia-pro.com/ovp-study.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor professionals