X
86% satisfied or very satisfied with Signia Nx with OVP, as compared to best in class competitors (58%/37%).
2018-02-15

Signia Nx verslaat de concurrentie.

86% van de gebruikers is tevreden tot zeer tevreden met Signia Nx met OVPTM, tegenover 37%-58% tevredenheid bij de concurrenten.

Er zijn twee redenen die voor het probleem rondom het eigen stemgeluid zorgen. Eén ervan is het occlusie-effect, waarmee het eigen stemgeluid harder wordt omdat de gehoorgang is geblokkeerd door een hoortoestel met een gesloten aanpassing. De tweede reden wordt veroorzaakt door de output van het hoortoestel dat zorgt voor een onnatuurlijk klinkende eigen stem.

Met de komst van open aanpassingen en de ontwikkeling van nieuwe rekenregels waren er minder klachten over het eigen stemgeluid. De klachten over de algemene prestaties van het toestel, vooral in lawaaiige situaties bleven bestaan. Dat komt doordat een open fitting ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden die het oor in komen het geluid van het hoortoestel vervormen. Ook zijn de nieuwe aanpasmethodes vooral gericht op snelle acceptatie, en niet zozeer op het verbeteren van het eigen stemgeluid, waardoor er uiteindelijk ingeleverd wordt op de geluidskwaliteit.

Uit recent onderzoek blijkt dat Signia Nx een verbetering van maar liefst 50% leverde in vergelijking met de meest competitieve directe concurrent. Uit de resultaten bleek dat 86% van de mensen tevreden of zeer tevreden waren over Signia Nx met OVP™, terwijl dat percentage bij de concurrenten tussen de 37% en de 58% lag. De hoortoestellen van concurrenten waren daarbij overigens nog uitgerust met een open fitting, terwijl de toestellen van Signia uitgerust waren met een gesloten fitting, waardoor de hoorbaarheid beter werd en er meer omgevingsgeluid werd geblokkeerd.

Signia Nx met OVP™ levert de eerste echte oplossing voor het eigen stem probleem en verslaat de concurrentie, zonder dat er ingeleverd wordt op het aantal keuzes rondom de akoestische koppeling. Ook levert OVP™ de beste acceptatie na de eerste aanpassing door het combineren van de beste geluidskwaliteit met een natuurlijk eigen stemgeluid.

Meer over deze studie kunt u hier lezen.

*2017 “OVP Study” uitgevoerd door de University of Northern Colorado, onderzoek naar het effect van het verwerken van het eigen stemgeluid op de spontane acceptatie na de eerste aanpassing. Meer informatie: www.signia-pro.com/ovp-study.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor professionals