X
Nine out of 10 people with mild to moderate hearing loss don’t yet wear a hearing aid. A wide range of people needs encouragement on wearing one.
2018-08-08

Er zijn meer potentiële hoortoesteldragers dan u denkt

Wist u dat 9 van de 10 mensen met gehoorverlies nog geen hoortoestel draagt? Lees waarom dit zo is en hoe een nieuw high-end toestel deze mensen helpt hun perspectief te veranderen.

Uit recent Europees onderzoek blijkt dat maar liefst één op de zes volwassenen last heeft van gehoorverlies. Ook blijkt dat negen van de tien mensen met een licht gehoorverlies nog geen hoortoestel dragen. Er is dus een grote groep mensen die een klein duwtje in de rug nodig heeft om de belangrijke stap naar een hoortoestel te zetten. Zodat ook zij kunnen ervaren wat de voordelen van een hoortoestel zijn.

De angst van acceptatie

Waarom draagt deze groep mensen geen hoortoestel? De belangrijkste reden, en dat is geen verrassing, is dat mensen zich ongemakkelijk voelen en zich zelfs schamen als ze een hoortoestel moeten dragen. Dat komt voornamelijk door de bekende traditionele vormgeving van een hoortoestel, die negatieve associaties kan oproepen. Maar we weten ook dat gehoorverlies iedereen kan overkomen. Daarom is het belangrijk dat mensen een hoortoestel kunnen dragen zonder angst, spanningen en andere negatieve associaties, maar juist met zelfvertrouwen en flair.

Veel mensen met een negatieve kijk op gehoorverlies realiseren zich waarschijnlijk niet dat er meer opties zijn dan alleen dat grote en lompe hoortoestel. Dat was vroeger zo, maar nu allang niet meer. De techniek heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Vandaag de dag zijn er hele kleine hoortoestellen op de markt die bijna onzichtbaar zijn omdat ze diep in de gehoorgang geplaatst worden. Deze kleine hoortoestellen helpen goed om de negatieve associaties van mensen over hoortoestellen weg te nemen. Want niemand ziet immers dat je een hoortoestel draagt. U vraagt zich af wanneer u in dit verhaal in beeld komt? Precies hier. Dit is namelijk exact hoe de hoortoestelindustrie dit probleem nu heeft opgelost; door de aandacht af te leiden en het probleem te laten verdwijnen met zo goed als onzichtbare hoortoestellen

Wat zou baanbrekend design betekenen voor mensen met gehoorverlies?

Het lijkt misschien een goede manier om uw gehoorverlies te verbergen en hierdoor zelfvertrouwen te krijgen, maar het verandert niets aan de angst en frustratie die mensen met gehoorverlies ook ervaren. We moeten verder kijken dan alleen de buitenkant . De angst en frustraties benoemen en niet verbloemen; alleen dan kunnen we een grote stap vooruit maken.

Wat nu als er een baanbrekend nieuw ontwerp was, dat mensen niet meer zouden associëren met gehoorverlies, maar vooral voor een elegante nieuwe look zorgt die aansluit bij de persoonlijke stijl van uw klanten?

Wat zou dat betekenen voor mensen met gehoorverlies? Het zou hun leven veranderen. Zij zouden niet meer te maken hebben met de negatieve associaties van hun gehoorverlies. Ze zouden zich zeker voelen in het dagelijks leven. En ze zouden geen hoortoestel meer hoeven te dragen dat aanvoelt als een medisch hulpmiddel. Ze kunnen een high-tech hooroplossing dragen dat past bij hun eigen stijl en persoonlijkheid, waardoor ze met een extra dosis zelfvertrouwen met gemak de drempels kunnen nemen die het dagelijks leven met gehoorverlies opwerpt.

Het goede nieuws is dat Signia voorop loopt als het gaat om innovatieve producten van hoge kwaliteit die levens veranderen en die er tegelijkertijd ook voor zorgen dat u nieuwe klanten bereikt.

Als u meer wilt weten over onze baanbrekende hoortoestellen, de effecten die ze hebben op het leven en het zelfvertrouwen van uw klanten, houd dan uw mailbox in de gaten. De komende weken hebben we meer spannende aankondigingen over een game-changing nieuw product dat u niet wilt missen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor professionals